Holistisk Kropsterapi

 

 

Kropsterapi er en holistisk måde at anskue mennesket på.

Det betyder at behandlingen både består af fysisk behandling på briks, og samtale.Vi har alle vores egen historie med os, og vi ser alle verden gennem vores egne øjne. Nogle mennesker er mere påvirkelige overfor hændelser og energier end andre, og nogle mennesker kan spise madvarer, som andre slet ikke kan fordøje. Derfor behandler man aldrig alle ens, da det vil give helt forskellige resultater.

 

Kropsterapiens udgangspunkt er, at alting i vores krop og sind arbejder sammen, og påvirker hinanden. Hver enkelt følelse er forbundet til hvert sit organ i kroppen. Hvert enkelt organ er forbundet til bestemte muskelgrupper, og hver af disse muskelgrupper, er forbundet til bestemte ledgrupper. En følelse kan derfor forårsage spændinger og låsninger i kroppen, der kan lede til fysiske symptomer. Men fysiske spændinger kan også arbejde sig den anden vej, og lede til svære psykiske tilstande.

Kropsterapeuter arbejder derfor med at skabe frit flow i mellem kroppen og sindet, så vi ikke udvikler sygdomme vi kunne have undgået.

 

Mit arbejde

 

Når man færdiggør en kropsterapeut uddannelse, begynder selvstudierne for alvor. Det er her vi finder vores personlighed og niche, som terapeut. Typisk ved at dygtiggøre os, i det vi er mest passionerede omkring. Min passion har altid ligget i forståelsen af sindet, og påvirkningen af ydre og indre energier. Jeg går altid på opdagelse i, hvad din krop fortæller mine hænder, og lader din krops signaler guide behandlingen. Jeg arbejder meget intuitivt, med et primært fokus på meridianer og organpåvirkninger. Jeg italesætter ofte det jeg mærker og tænker højt, så du kan følge med i hvad der foregår. Hvad du oplever fysisk og psykisk undervejs, er også en stor del af, hvordan vi griber behandlingen an. Jeg bruger teknikker indenfor blandt andet akupressur, zoneterapi, fysioterapi og ledfrigørelse. Sommetider supplerer jeg også med akupunktur og energimedicin/homøopati, hvis jeg fornemmer der er behov for det.

Jeg betragter mig selv som værende ret jordnær, og gør mit bedste for at møde dig, der hvor du er.

 

Børn og babyer

 

Kropsterapi er for alle, i alle aldre, og selvfølgelig også børn og babyer.

Som barn kan man have gavn af kropsterapi, hvis man går en svær tid igennem, hvis man har det svært i sin krop, eller hvis man går og har det skidt eller har ondt, og ikke ved hvorfor. Spørg dit barn om han / hun har mest brug for, at du er tilstede under behandlingen. Særligt med teenagere kan det være befriende, hvis mor eller far ikke sidder lige ved siden af, men går en tur imens.

Babyer har ofte brug for kropsterapi, hvis de er født med en skævhed i kroppen, hvis de græder meget, eller hvis de har problemer med søvn eller fordøjelse. Når vi har fundet frem til hvor problemet ligger, vil jeg give dig nogle teknikker med hjem, så du selv kan behandle din baby i jeres dagligdag.

Har du lige født, og ønsker din nyfødte tjekket igennem for spændinger eller choktilstande, kører jeg akut ud såfremt det er muligt. Jeg er vant til at behandle nyfødte helt fra barnet er 1 dage gammel, og er du indlagt kan det også sagtens foregå på hospitalet. Ofte kombinerer jeg spædbarns kropsterapi med homøopati, hvis forældrene er åbne for det, da det er min erfaring at det giver væsentlig hurtigere respons i kroppen. 

Er din baby blevet behandlet flere gange, hvorefter problemerne er kommet tilbage, er min bedste anbefaling at moderen også bliver behandlet, da mor og baby har stor tendens til at spejle hinanden de første 2 år efter fødslen.

Grunde til at benytte kropsterapi

 • Du har fået en fysisk skade, været ude for en ulykke, et fald eller lignende           

  Det er bevist mange gange, at kropsterapi hjælper kroppens helingsproces i gang, både hurtigere og grundigere

 • Du har psykiske udfordringer som stress, angst, ptsd eller lignende                    

  Ofte skal vi finde løsningen på psykiske problemer, ved at gå kroppen igennem. 

  Blokeringer i kroppen kan endda være med til at fastholde os i en destruktiv sindstilstand

 • Du har fysiske udfordringer som gigt, hovedpine, mavepine eller rygsmerter        

  En kropsterapeut er uddannet til, at at behandle alt der gør ondt i kroppen, også de gener du måske opfatter som en del af livet. Man kan ALTID få det bedre

 • Du trænger til at give dig selv omsorg og opmærksomhed                                       

  Du behøver ikke fejle noget for at se en kropsterapeut. Måske har du bare brug for at vise dig selv omsorg, ved at lægge dig på briksen og lade din krop få taletid. Du behøver ikke engang vide hvorfor du kommer, det skal din krop nok fortælle dig.

 • Du har det skidt, men du ved ikke hvorfor og det gør din læge måske heller ikke 

  Dette er en af de store grunde til, at folk opsøger alternativ behandling. Vi skal ikke acceptere at vi går rundt og har det dårligt, bare fordi der ikke kan sættes en diagnose på din tilstand. Man kan ALTID få det bedre

 • Du har brug for hjælp til at bearbejde et chok, en krise, et dødsfald eller lignende
  Når vi befinder os i en choktilstand, så passer vores krop på os ved at lukke ned. Når vi beder kroppen om at frigøre en tilstand, så gør vi det altid med den største respekt for kroppens egen process, og vi åbner ikke op for noget som din krop ikke er klar til, men vi hjælper den til at nå derhen

 • Du har fået en diagnose af din læge, som du ikke er enig i, eller som du ønsker et alternativt syn på  Du kender dig selv bedst, og der er kun dig til at tage ansvar for dit liv og dit helbred. Nogle gange føles noget bare helt forkert, og det er derfor der findes alternativ behandling

 • Du har gået til samtaleterapi længe, og føler ikke du rykker dig                               

  Det hænder at man kan blive så god til at fortælle sin historie, at man ikke længere bliver påvirket af den. Det kan det være gavnligt at ændre taktik, og i stedet gå igennem kroppen, for at få forløst gamle chok og traumer, og få fordøjet følelsesmæssige tilstande gennem kropshukommelse.

 • Du har brug for at finde hjælp til et svar, der findes i din krop                                 

  Når vi står i et dilemma, ved vi normalt hvad der er rigtigt for os – hvis bare vi mærker godt efter. Men hvis vi længe har ignoreret vores mavefornemmelse, kæmpet imod vores intuition, er under langvarig stress, eller af andre grunde har distanceret os fra vores krop, så kan det være svært at mærke efter og tyde kroppens signaler.

 • Du befinder dig for meget i dit hovede, og dine tanker raser afsted         

  Kropsterapi hjælper dig til at finde roen og jordforbindelsen på ny